Suspiciune de botulism la Arad: Un bărbat a decedat, iar altul este internat
Articol de Radio Timișoara, 11 aprilie 2016, 20:08
Medicii presupun că bărbatul ar fi mâncat şuncă de porc făcută în casă. Când a ajuns la spital, bărbatul avea pupilele dilatate, nu îşi putea ridica pleoapele şi avea dificultăţi la înghiţire. Deşi i-a fost administrat serul antibotulinic, pacientul a murit câteva ore mai târziu. În aceeaşi zi, la spital a ajuns şi un coleg de-al bărbatului decedat.
Toxina botulinică se dezvoltă în alimentele care nu au fost pasteurizate în mod corespunzător, spune directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică Arad, medicul Dana Negru.
În Arad, acesta este primul caz de deces în ultimii ani cu acest diagnostic. Inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică Arad au prelevat probe din alimentele consumate de cei 2 şi le-au trimis la analize, la Bucureşti, pentru a stabili cu exactitate de unde a provenit toxina ucigaşă.