Tot mai multe analize la laboratorul Spitalului Județean din Timișoara, tot mai puțini bani
Reprogramări de la o lună la alta şi multe drumuri, la spital, pentru analize. Așa se poate sintetiza situaţia asiguraţilor care ajung la Spitalul Judeţean din Timişoara pentru investigaţii de laborator în ultima parte a lunii. Reprezentanții cele mai mari unități medicale din vestul României subliniază că pacienții își recapătă încrederea în laboratorul modernizat al spitalului, însă numărul mare de cereri face ca fondurile alocate de Casa de Asigurări pentru decontarea analizelor să devină insuficiente.
Articol de Radio Timișoara, 26 februarie 2015, 17:04
Managerul unităţii sanitare, Marius Craina spune că, în fiecare lună, se fac eforturi ca aproape toţi pacienţii să beneficieze de investigaţii de laborator.
Sumele alocate ca și anul trecut, sub nicio formă nu mai ajung anul acesta, pentru că lumea vine din ce în ce mai mult și cu tot mai multă încredere la laboratorul nostru. Și atunci lunar rămânem fără fonduri. Cum ne apropiem de a doua parte a lunii, 15 – 20, rămânem fără fonduri. Și atunci când se întâmplă acest fenomen facem solicitări la Casa de Asigurări de Sănătate ca din fondurile lunii următoare să ni se atribuie.
Conducerea Spitalului Județean din Timișoara speră ca odată cu semnarea noului contract cu Casa de Asigurări de Sănătate, fondurile alocate pe acest segment să fie suficiente de la o lună la alta, iar unitatea să intre în normalitate.
Ne bucură enorm că lumea își recapătă încrederea în laboratorul Județeanului, pentru că, repet, e de performanță […] dar nu suntem mulțumiți de fondurile alocate.
Laboratorul Spitalului Judeţean din Timioara deserveşte, în prezent, pacienţii internaţi în unitatea medicală, precum şi ambulatoriul de specialitate. În cazul persoanelor care nu sunt internate sau care nu au bilet de trimitere şi vor să facă analize, costurile sunt la jumătatea celor cerute de alte laboratoare din Timişoara.