Tinerii bucătari timișoreni din echipa Kolping au luat mențiune la olimpiada de la Stuttgart
24 de echipe din lume, dintre care cinci din România, au participat la IKA/Culinary Olympics din Stuttgart.
Articol de Radio Timișoara, 5 februarie 2024, 18:29
Echipa Kolping Timișoara a obţinut mențiune la Olimpiada de Gastronomie organizată la Stuttgart.
Bucătarii timișoreni au avut de prezentat în fața juriului 30 de preparate diferite, de la finger food, starters, five-course fine dining și deserturi pe o masă de nouă metri pătrați.
“Ne-am străduit din răsputeri, am reușit, am și gresit dar mai presus de toate, am învățat. În ziua competiției, am reusit să obținem o mențiune, iar pentru noi, o echipa de tineri pasionați, această mențiune este cel mai frumos rezultat pe care îl putem împărtăși cu voi”, se arată pe pagina Casa Calfelor Kolping Timisoara.
Echipa Kolping Timișoara, coordonată de Florin Kiss, este formată din tineri cu vârste cuprinse între 16 și 21 de ani.
Echipa, formată din șapte elevi la profile alimentare și gastronomice și un student, a început pregătirile încă din luna martie a anului trecut.
IKA/Culinary Olympics a reunit peste 1.200 de bucătari și patiseri din 55 de țări și 500 de bucătari profesioniști participanți la probe individuale.
Casa Calfelor Kolping intenționează să înceapă construcția unei școli profesionale de gastronomie.