AUDIO / Antrenorul-furculision a reinventat Poli Timișoara
Echipa de handbal a Timișoarei a avut ani în șir probleme într-a găsi un antrenor cu care să facă performanță. Chiar dacă lotul era solid, echipa nu reușea să urce în prima jumătate a clasamentului, dar acest lucru s-a schimbat odată cu venirea muntenegreanului Pero Milosevic.
Articol de Adrian Schindarli, 7 ianuarie 2018, 11:02 / actualizat: 7 ianuarie 2018, 15:46
În 2016, Poli a luat bronzul în Liga Națională și a fost la un pas de calificarea în grupele Cupei EHF, iar acum alb-violeții se află pe locul al doilea în clasament.
Pero Milosevic este în același timp un personaj pitoresc. Timeout-urile și chiar declarațiile sale sunt colorate cu cuvinte din trei limbi, selectate absolute aleatoriu. Iată cum sintetizează Milosevic, antrenor care a activat mulți ani în Spania, programul Politehnicii din această perioadă.
”Pauza Sunday y empiesa una semana dura es: donde luni doe, marți doe, miercuri uno, gioi doe, vineri morning, afternoon game y sambata morning game”
Pero Milosevic
Lotul e incomplet ca urmare a prezențelor la loturile naționale a celor trei jucători obișnuiți deja cu convocările. Cristian Fenici a fost folosit cam două treimi din meciul de vineri, de la Trofeul Carpați, câștigat de triclori cu 29-20 și foarte probabil va juca și în această seară în finala cu Portugalia, dar și săptămâna viitoare la turneul de calificare din Italia. Portarul Zlatko Daskaloski și extrema dreapta Marko Lasica sunt cu echipele lor naționale în pregătirile dinaintea turneului final european ce are loc în Croația. Colegi de echipă la Timișoara, Daskaloski și Lasica vor fi adversari direcți în grupa C a Campionatului European, unde Macedonia și Muntenegru vor fi față în față în 15 ianuarie.
În aceste condiții, SCM Politehnica Timișoara și-a completat temporar lotul cu băieți de la echipa a doua.
Pero Milosevic speră ca toată lumea să fie bine, să se pregătească fără să intervină accidentări şi de asemenea se bucură că nu are parte de deplasări incomode la o altă sală decât cea de la Timişoara, așa cum s-a întâmplat în vară. Perioada de pregătire e intensă pentru că dacă luăm în calcul data reunirii – 4 ianuarie – ea s-a făcut cu mai puțin de o lună înaintea primelor jocuri oficiale.