AUDIO / Hugo Moutinho și amintirile din „B”-ul de altădată: „Aveam meciuri puternice cu CFR Timișoara și Poli II”
Unul dintre invitații Diviziei Sport din această iarnă a fost Hugo Moutinho. Portughezul care s-a stabilit în România, la Drobeta Turnu Severin, a rămas unul dintre jucătorii emblematici ai ligii secunde din ultimul deceniu și jumătate.
Articol de Gabriel Toth, 16 ianuarie 2020, 16:52
A sosit la FC Drobeta în 2007, devenind rapid component de bază al unei echipe extrem de incomode în seria vestică a ligii secunde, mai ales pe teren propriu. Lusitanul spune că nu a avut niciun fel de probleme de adaptare la malul Dunării: „Colegii m-au ajutat cu tot ce au putut. Nu mulți vorbeau engleza, ne înțelegeam cum puteam, uneori prin semne… Dar toți m-au ajutat, nimeni nu a încercat vreodată să mă păcălească. Veneau cu mine la bancă, atunci când doream să transfer bani la părinți, în Portugalia. Am fost un grup unit”.
În amintirile sale, au rămas și meciurile disputate contra formațiilor din vestul țării. O deplasare la Mureșul Deva avea să devină, de altfel, definitorie pentru cartea sa de vizită în România: „Am fost primul portughez care am reușit un hattrick în fotbalul românesc. Domnul Iulian Mihăescu era antrenorul nostru atunci. Am reușit acest lucru într-o deplasare, la Mureșul Deva. S-a vorbit mult despre această reușită, la vremea respectivă, chiar în Portugalia”.
Hugo Moutinho își amintește și duelurile cu formațiile timișorene de la acea vreme, în eșalonul secund activând atunci CFR (astăzi pe ultimul loc în ultima ligă – Campionatul Municipal Timișoara!) și Poli II („satelitul” prim-divizionarei de atunci, patronată de Marian Iancu).
„Aveam niște meciuri foarte puternice cu echipele din Timișoara, cu CFR și cu Poli II. În deplasare, nu puneam atât de multe probleme, dar ne băteam cu toți. Însă acasă eram foarte puternici. Îmi aduc aminte chiar un meci cu CFR Timișoara, câștigat de noi cu 1-0, iar eu am dat unicul gol, din penalty”, povestește Moutinho.
Al doilea episod al interviului cu Hugo Moutinho, realizat de Nicolae Lungu, îl puteți asculta mai jos:
Selecțiuni din prima parte a dialogului puteți reciti și reasculta AICI.