Cupa Politehnica rămâne la Timișoara!
Repetițiile pentru sezonul handbalistic oficial se apropie de final, odată cu trecerea la arhivă a unei noi ediții a Cupei Politehnica. Și în acest an, alb-violeții s-au impus după o finală câștigată poate mai clar decât se așteptau mulți; 35-24 cu Minaur Baia Mare, o altă formație cu ambiții notabile în viitorul campionat.
Articol de Viorel Jurcut, 26 august 2018, 11:15 / actualizat: 26 august 2018, 22:28
Tehnicianul Politehnicii, Pero Milosevic, s-a declarat mulțumit de joc, însă îl îngrijorează alte aspecte din perioada de pregătire:
”O partidă foarte bună, ca de obicei împotriva echipei din Baia Mare. În cele din urmă ne-am impus clar, după o prestație bună atât în apărare cât și în atac; pentru asta sunt mulțumit. Pentru altele, nu sunt la fel de mulțumit, iar aici mă refer la problemele fizice ale unor jucători. Filip Marjanovic ar avea nevoie să intre și el în jocuri, mai sunt Păiuș, Orbovic și Dragas, acesta din urmă reușind totuși să joace de data asta. Astfel de probleme sunt normale în această perioadă, dar nu e chiar bine să ai perioada precompetițională cu absențe. Pe mine ca antrenor mă îngrijorează că nu suntem toți, dar în acest an avem mai multe posibilități de schimb.”
Pentru locul al 3-lea, sârbii de la Metaloplastika Sabac au învins Universitatea Cluj cu 34-29. Oaspeții din țara vecină ar fi arătat mai bine dacă erau într-o perioadă similară a pregătirii cu echipele de la noi, conform opiniei tehnicianului Djordje Teodorovic. Unul dintre remarcații antrenorului sârb a fost Marius Sadoveac. Timișoreanul s-a detașat în fiecare repriză pe care a jucat-o față de coechipieri sau adversari; e de departe marele câștig al Politehnicii și ar fi mare păcat ca handbalul de pe Bega să-l piardă iar din motive financiare. Marius Sadoveac a fost personajul principal al festivității de premiere; a câștigat atât titlul de golgheter cu 16 goluri în două partide cât și titlul de cel mai tehnic jucător, titlu acordat prin voturile antrenorilor echipelor participante. Cel mai bun portar a fost votat Miroslav Kocic, tot de la formația bănățeană.
Actualmente SCM Politehnica Timișoara arată din ce în ce mai bine ca echipă; de data asta s-a întărit cu adevărat și poate emite pretenții majore la podiumul campionatului dacă rămâne în actuala componență. E o condiție unică, dar pare atât de greu de îndeplinit în niște condiții financiare asemănătoare celor când s-a cucerit cea mai recentă medalie națională. La final de reportaj, ascultăm apelul lui Pero Milosevic la sprijin pentru această echipă care pare să fie mai mult decât oricând a Timișoarei:
”Eu vreau ca acest club să continue, pentru că are acum mulți jucători localnici, am mai avea nevoie în următorii doi ani de Alex Șimicu. Foarte tinerii Trif și Bote, Neamțu, Furak, Fenici sau Păiuș, Sadoveac, Tcaciuc; alte orașe ar lupta să aibă atât de mulți localnici și le-ar acorda un buget generos. Aici, lumea nu înțelege, din păcate ce eforturi am făcut în ultimii doi-trei ani să aducem jucătorii timișoreni și să promovăm unii tineri, din grupa de juniori. E foarte important ca acest club să continue, să nu-i lăsăm să plece, s-ar duce în jos tot ce am făcut în ultimii ani…”
În competiția juniorilor, SCM Politehnica Timișoara a învins în finala mare Alpha Oradea cu 26-25. Locul al 3-lea a fost ocupat de CSM Școlar Reșița, care a dispus de Mako (Ungaria) cu 29-24. Și aici au fost acordate două superlative individuale: cel mai bun portar Olah Bertalan, de la Oradea, și cel mai tehnic jucător Raul Bote de la timișoreni.