? Profesorul Emil Grozescu și emoțiile unei ediții ale Jocurilor Olimpice: „Sunt momente de neuitat”
Atletismul timişorean nu duce lipsă de nume de legendă. Acolo, în arenă, în lumina reflectoarelor naţionale, continentale şi mondiale, au strălucit, de-a lungul anilor, zeci de sportivi plecaţi de pe pistele atletice din capitala Banatului. Performanţele lor înseamnă sute, mii de ore de muncă asiduă, iar asta nu doar pentru ei. Vom vorbi astăzi despre cei ce se află în spatele rezultatelor, gravaţi simbolic pe cealaltă faţă a medaliei: antrenorii.
Articol de Gabriel Toth, 18 iunie 2016, 11:07
Emil Grozescu a muncit peste o jumătate de veac în slujba atletismului timişorean în calitate de antrenor. Ajuns la 83 de ani, reputatul profesor se desparte cu mare greutate de pistă şi de tinerii săi atleţi. Abia anul trecut s-a pensionat definitiv, însă îl putem întâlni deseori pe pista stadionului „ştiinţa” pentru a-i supraveghea pe sportivi.
Emil Grozescu şi-a dedicat cea mai mare parte a activităţii clubului Politehnica, pe care l-a slujit din anul 1968. Cea mai mare satisfacţie a carierei o constituie participarea la Jocurile Olimpice din 1980, de la Moscova, cu Vasile Bichea, finalist în proba de 3.000 de metri obstacole, unde a încheiat al 9-lea.
Pe profesorul Emil Grozescu îl puteți asculta în următorul reportaj, semnat Gabriel Toth:
Divizia Sport va continua seria discuţiilor cu profesorul Emil Grozescu, urmând a ne referi, într-o emisiune viitoare, la marele minus pe care îl are atletismul timişorean în zilele noastre: infrastructura.