Răzvan Burleanu a răspuns nemulțumirilor UTA-ei: „Trebuie să acceptăm că este o decizie de criză”
Președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, consideră în continuare că play-off-ul cu înjumătățirea punctelor rămâne soluția cea mai potrivită pentru încheierea Ligii a II-a. Invitat la Telekom Sport, Burleanu s-a referit și la acțiunea arădenilor la TAS, spunând că dacă forul de la Lausanne va da o altă decizie, FRF o va pune în aplicare.
Articol de Gabriel Toth, 29 mai 2020, 09:26
„Ne-am dorit să avem o decizie cât mai devreme, astfel încât orice club să aibă timp suficient să atace decizia la TAS. Chiar îi încurajez pe cei care se consideră nedreptăţiţi să o facă. Dacă vom pierde procesul, vom aplica decizia, oricare ar fi aceasta”, a precizat Burleanu.
„Trebuie să acceptăm că e o decizie de criză. Nu puteam să forţăm cluburile care nu mai puteau, nu mai aveau capacitatea să antreneze şi să joace, chiar dacă şi-ar fi dorit acest lucru. În orice scenariu ne-am imaginat, cineva avea o nemulţumire”, a explicat președintele FRF decizia de „înghețare” a campionatului pentru ultimele două treimi ale clasamentului, așa cum cereau cele mai multe dintre competitoare.
În ceea ce privește decizia de înjumătățire a punctelor, Burleanu a subliniat: „Se vorbeşte doar de acest principiu, de ce s-a înjumătăţit numărul de puncte. În primul rând, a scăzut numărul de puncte rămase în joc. De la 42 de puncte la 15. Credeţi că numărul de puncte trebuie să rămână acelaşi? Eu cred că nu”.
În altă ordine de idei, Răzvan Burleanu a admis că Rapid a încălcat flagrant protocolul medical, programând un antrenament colectiv la finele săptămânii trecute. Totuși, FRF nu poate sancționa un club pe acest considerent, mai spune președintele forului: „Sunt plângeri din partea aproape tuturor cluburilor din Liga a II-a. Subiectul sancţiunilor este unul discutat cu cluburile de Liga I şi Liga a II-a. Toate cluburile, atât cele din Liga I, cât şi cele din Liga a II-a, au susţinut că nu este nevoie să aplicăm sancţiuni pe linie sportivă. Prin urmare, astăzi, Rapid sau orice alt club care ar încălca protocolul medical nu poate fi sancţionat din punct de vedere sportiv. Ci doar de către o instituţie a statului, care ar putea să aplice o amendă contravenţională”.