Arădenii au început să consume miere din pădurile de munte, ferite de poluare
Consumul de miere în România este de 500-600 de grame pe locuitor anual, de trei ori mai mic decât media europeană. Cei care rămân fideli mierii caută produse naturale și, dacă se poate, românești.
Articol de Radio Timișoara, 23 iulie 2018, 14:16
Mierea din pădurile de munte, ferite de poluare, are cea mai mare căutare la ora actuală. Apicultorii arădeni se plâng însă o că mare parte producţia de miere din judeţ a fost însă afectată de vremea instabilă din acest an. Cristian Hurezan este un apicultor din zona Nadăş și spune că, anul acesta, cea mai bună producție a fost cea de salcâm, celelalte fiind afectate de ploile abundente.
În ultimul timp, oamenii care cumpără miere doresc să ştie şi locul din care provine produsul, spune Cristian Hurezan, un apicultor din zona Nadăș.
“Este miere naturală 100%, din zona Nadășului. Avem pentru vânzare miere polifloră, salcâm, tei, mană de anul trecut. Cumpărătorii, care cunosc, sunt bucuroși și interesați de miere”, spune Cristian Hurezan.
Mulţi dintre apicultori preferă ca să-şi vândă mierea în pieţe şi târguri şi nu companiilor care cumpără en gros. Mierea este unul dintre cele mai căutate produse din pieţele din Arad.