Condiții stricte pentru angajații Smithfield care acționează pentru eliminarea focarului de pestă porcină de la Parța
Aproximativ 20 de angajați Smithfield lucrează zilnic, în condiții foarte stricte de biosecuritate, pentru eliminarea de pestă porcină de la ferma din Parța.
Rudele unor angajați ai companiei, cazați de miercuri în interiorul fermei, au scris pe Facebook că mai multe zile nu au putut lua legătura cu cei din interior. În astfel de situații, telefoanele sunt interzise în fermă, explică șeful Direcției Sanitar Veterinare Timiș, Flavius Nicoară.
Articol de Radio Timișoara, 17 octombrie 2022, 21:23
La rândul său, prefectul de Timiș, Mihai Ritivoiu, a spus că muncitorii din interiorul fermei au mers la lucru de bunăvoie și a apreciat implicarea Smithfield în eliminarea focarului de pestă porcină.
Reamintim, în acest moment, în Timiș sunt patru focare de pestă porcină, în Parța și Șag, 3 în gospodării și unul la o fermă.