Condiţiile de cantonament impuse de Ministerul Tineretului şi Sportului, prea dure pentru echipele de rugby
Nicio echipă de rugby nu va reîncepe deocamdată pregătirea sportivilor, cluburile, ca şi în cazul baschetului sau handbalului, neavând puterea financiară de a respecta condiţiile de cantonament impuse de Ministerul Tineretului şi Sportului. Declarația a fost făcută de preşedintele Federaţiei Române de Rugby, Alin Petrache.
Articol de Adrian Schindarli, 15 mai 2020, 18:20
„Noi suntem prima federaţie care a depus ghidul de reintrare în activitate. Noi suntem pregătiţi să ne antrenăm, pentru că de intrat în competiţie poate în septembrie se va putea. Pentru că normal, un sportiv are nevoie între 6 şi 8 săptămâni pentru a reintra în formă. Noi ne-am dori să intrăm în perioada de pregătire, aşa cum se poate, câte trei persoane cu distanţare socială, dar deocamdată nu avem voie să intrăm nici în baze. La fotbal intervine puterea financiară, cluburile de rugby au bani să plătească atât pentru a intra în cantonament pe o perioadă lungă de timp? Deocamdată nu va începe nimeni pregătirea pentru că nu au puterea financiară, ca şi la baschet sau handbal. Cine poate face lucrul ăsta? Doar echipele puternice, care au o bază personală”
Alin Petrache | AGERPRES
FRR intenţionează să organizeze un turneu de pregătire tip cantonament cu jucători de la echipele din SuperLiga CEC Bank: „Eu aş fi vrut să intru în cantonament cu echipa naţională, cu 60 de persoane, câte 10 jucători de la fiecare echipă de SuperLigă. Încerc săptămâna viitoare să discut şi cu jucătorii de echipa naţională şi cu echipele din SuperLigă şi să intrăm într-un cantonament de acest gen, pentru că doar federaţia îl poate suporta. O echipă de club în momentul acesta de restrişte, în care toţi jucătorii şi antrenorii sunt trecuţi pe şomaj tehnic, nu poate să susţină un cantonament atât de lung, să le faci teste şi aşa mai departe”.
În ceea ce priveşte reluarea competiţiilor interne, Petrache a avansat ideea că acest lucru s-ar putea întâmpla în septembrie.
„Noi am propus ministerului să începem SuperLiga undeva în septembrie. Nu vrem să îngheţăm competiţia, pentru că avem timp să jucăm. Dorim ca până la finalul anului să încheiem toate campionatele, iar anul viitor să schimbăm structura de campionat, să înceapă primăvara devreme şi să se termine în toamnă târziu. Cred că putem face lucrul acesta”, a mai spus Alin Petrache.