Pâinea Anului şi Tortul Anului, cele mai disputate trofee an la GastroPan
Cei mai talentaţi bucătari, brutari şi cofetari din ţară, se vor confrunta la concursurile GastroPan. Evenimentul are loc în perioada 21-23 septembrie la Expo Arad.
Articol de Radio Timișoara, 15 septembrie 2021, 07:00
Competițiile se desfășoară pe şapte categorii, grupate în trei secţiuni competiţionale – Panificaţie-Patiserie, Cofetărie şi Gastronomie. Concursurile urmăresc identificarea talentelor, promovarea afacerilor şi premierea celor mai bune produse ale momentului.
Trofeele ‘Pâinea Anului’ şi ‘Tortul Anului’ vor fi cele mai disputate şi în acest an la GastroPan. Cu toate acestea, la cele şapte categorii concurenţii îşi vor putea etala talentele, spiritul artistic, inovaţia şi profesionalismul. Concurenţii pot câştiga atât cupe şi medalii, cât şi oportunităţi profesionale.
Prima zi a expoziţiei va fi dedicată concursurilor de cofetărie. Pentru câştigarea trofeului ‘Tortul Anului’ concurenţii vor fi provocaţi să dezvolte un tort din fructe indigene. Cofetarii artişti şi decoratorii de torturi vor concura la categoriile Creaţie artistică din pastă de zahăr, la care tematica va fi ‘Minunile lumii’.
În ziua dedicată secţiunii Panificaţie-Patiserie, atât brutarii artizani, cât şi producătorii industriali de pâine vor avea şansa de a câştiga trofeul ‘Pâinea Anului’.
Joi, 23 septembrie, va fi ziua concursurilor culinare când bucătarii vor avea sarcina de a pregăti un platou culinar festiv, un preparat tradiţional românesc, un preparat de bază vegetarian, finger food şi un meniu gourmet.