Pita de Pecica, salamul de Nădlac și răchia tradițională, prezentate într-un eveniment special în capitală
Pita de Pecica, salamul picant de Nădlac, brânză de la o stână de pe Malul Mureșului sau dulcețuri din zona Mureșului sunt printre delicatesele cu care Parcul Natural Lunca Mureșului îşi deschide astăzi porţile publicului larg.
Articol de Radio Timișoara, 11 iunie 2019, 11:16
Parcul Natural Lunca Mureșului participă, alături de celalte parcuri naturale și naționale administrate de către Regia Națională a Pădurilor Romsilva, la evenimentul Ziua Porților Deschise organizat la sediul central al regiei din București. În cadrul acestui eveniment, vom prezenta și vom oferi spre degustare produse tradiționale din Lunca Mureșului de jos – tradiționala pită de Pecica, salam picant de Nădlac, brânză proaspătă de la o stână de pe Malul Mureșului, diferite dulcețuri și nelipsita răchie de prune, mere, pere și struguri”, spune directorul Parcului, Fulviu Moga.
Pentru acest sezon estival, conducerea Parcului Natural Lunca Mureșului pregătește mai multe noutăți și surprize.
Parcul se întinde de-a lungul râului, până la frontiera cu Ungaria, şi trăiesc aici câteva sute de specii de păsări şi animale.
Mai multe inFormaţii despre parcul natural lunca mureşului, găsiţi pe site-ul parcului, la adresa luncamuresului.ro