Un handbalist de la SCM Politehnica Timișoara, inițiatorul unui proiect social destinat copiilor defavorizați | VIDEO
Un proiect social destinat copiilor din medii defavorizate a debutat la Timișoara. Inițiatorul acțiunii este handbalistul SCM Politehnica Timișoara, Robert Năstăsie, prin intermediul programul său intitulat “Ora lui Robert” și sprijinit de un lanț de magazine.
Articol de Adrian Schindarli, 18 aprilie 2022, 19:13
Peste 50 de copii din medii defavorizate au participat la primul eveniment al acestui proiect social, eveniment desfășurat la „Faber Community” din Timișoara. Timp de o ora si jumatate copiii din medii defavorizate s-au bucurat de muzică, au facut sport, s-au distrat participând la jocuri de atentie si de coordonare si au stat de vorba cu sportivi de performanță, handbaliști ai SCM Politehnicii Timisoara.
Copiii au purtat tricouri oferite de Profi, iar la final au fost premiati cu mici atentii pentru efortul depus. Proiectul va continua cu alte două evenimente destinate tot copiilor din medii defavorizate.
„Se stie ca sportul, prin natura sa competitivă şi prin faptul că se lucrează în echipă, poate aduce schimbări în felul în care cei vizaţi se privesc pe sine în relaţie cu cei din jur, iar experiența noastră acumulată cu astfel de tineri ne-au ajută să derulăm activitățile din cadrul proiectului, axat pe nevoia de mișcare. De altfel, ne-am si propus prin acest program sa contribuim la dezvoltarea interesului copiilor pentru mișcarea fizică și conștientizarea beneficiilor acesteia. Doar în acest mod putem să punem umarul la transformarea lumii din jurul nostru, prin bunăvoință, altruism, educație și inspirație”
Robert Năstasie
Jucătorul în vârstă de 27 de ani a fost însoțit în acest demers de câțiva colegi: Marius Sadoveac, Sabin Ignat, Albert Cristescu, Denis Neamțu, Aron Dedu, antrenorii Horvath Atilla și Emil Stolojan, dar și de juniorii 4 ai SCM Politehnica.
„Ora lui Robert” este un program gandit de sportivul Robert Nastasie, adresat copiilor care prin joc pot invata ce înseamnă efortul și perseverența, pot să se autodepășească, să se dezvolte și să se integreze mai ușor. Acest gen de evenimente îi ajută, de asemenea, pe cei mici în dezvoltarea calităților motrice, in perfecționarea comunicării si a lucrului în echipă.