Un timișean a reușit să dezvolte cea mai mare fermă de struți din județ
Schimbările climatice își fac simțite efectele chiar în zootehnie. Până nu demult, struțul era considerat o pasăre exotică, având în vedere proveniența africană, însă acum a devenit aproape la fel de popular ca și păsările care se regăsesc în obișnuit într-o fermă românească.
Articol de Radio Timișoara, 17 august 2021, 17:59
La Teremia Mare, Andrei Nechita a dezvoltat cea mai mare fermă de struți din județul Timiș. După zece ani petrecuți în Norvegia, a revenit acasă și a investit toată agoniseala în agricultură. Mare i-a fost mirarea când a constatat că struții i-au adus profit.
De la un an la altul, carnea de struț este tot mai căutată în restaurantele din Europa și din România. Acum se arată interesate și lanțurile de supermarketuri.
Durata de creștere, randamentul mare de carne și cantitatea de hrană consumată suprapuse peste prețul bun face struțul mai rentabil chiar și decât porcul.
Andrei Nechita colaborează cu un abator de prelucrare a cărnii de struț, înființat în județul Alba.
Povestea fermierului timișean o puteți asculta în reportajul realizat de Remus Nistoran.