?? Copiii din Timiș care au câștigat olimpiade naționale au fost premiați și l-au aplaudat apoi pe Horațiu Mălăele în ”Măscăriciul”
Pentru al zecelea an consecutiv, Mitropolia Banatului și Fundația Culturală Artmedia împreună cu Inspectoratul Școlar al Județului Timiș susțin, cu contribuția financiară a unor sponsori din zonă, performanța școlară. Au fost premiați marți 31 mai în Sala Filarmonicii „Banatul”cu câte 300 de lei cei aproape 50 de elevi din județul Timiș care au obținut premiul I la olimpiade naționale. Andreea Medinschi a prezentat apoi intrarea în scenă a doi mari actori, Horațiu Mălăele și Niculae Urs, care au prezentat un spectacol de excepție:„Măscăriciul” de A. P. Cehov.
Articol de Radio Timisoara, 1 iunie 2016, 09:50 / actualizat: 5 iunie 2016, 19:19
”Măscăriciul” este un eveniment teatral memorabil pentru orice spectator, chiar şi pentru acela care calcă rar prin teatre. O istorie ilustrată a teatrului sau o istorie a stilurilor artei actorului, aflată mereu pe acea margine imperceptibilă (pe care Horaţiu Mălăele ştie atât de bine să o pipăie cu cele o mie de simțuri ale sale) dintre tragedie şi parodia ei, dintre comedie şi caricatura ei, dintre geniu şi cabotin. Acest Svetlovidov este în interpretarea lui Mălăele un actor tot atât de mare pe cât este de cabotin. De ce? Pentru că o delicateţe înnăscută îl împiedică să fie vanitos şi îl sileşte să se ia în râs. El este măscăriciul, adevăratul actor, iar cântecul său de lebădă este o arie a bufonului. Dar şi o lecţie de actorie, pentru că Sufleorul, interpretat de Niculae Urs, care ştie pe dinafară nenumărate roluri, încălzit de vodcă, încearcă să le şi interpreteze.
Dramatizarea și adaptarea scenică le aparțin lui Horațiu Mălăele și Niculae Urs, regia este semnată de Horațiu Mălăele.