FOTO / AUDIO / Adrian Cioroianu la Timișoara: Dunărea e un coridor cultural care i-a apropiat pe oameni. Dunărea a fost graniță numai în timpul comunismului
La Timişoara a început astăzi cea de-a treia Conferinţă Internaţională a Culturilor Dunărene. Întrunirea are ca scop stabilirea unor reţele de comunicare pentru a a dezvolta o serie de proiecte culturale commune, care să pună în valoare diversitatea culturală şi trăsăturile comune ale locuitorilor din spaţiul dunărean.
Articol de Radio Timișoara, 25 iunie 2015, 17:00
Evenimentul cuprinde o serie de reuniuni sub forma a trei ateliere paralele: „casa culturilor dunărene”, ”industriile creative” şi „rolul culturilor în dezvoltarea sustenabilă a oraşelor”, ce vor contura proiecte capabile să conştientizeze identitatea dunăreană, dezvoltarea intreprinderilor creative care să genereze locuri de muncă şi reabilitarea de centre urbane sau regiuni pentru dezvoltarea economică, socială şi culturală.
Prezent la conferinţă, prof univ. Adrian Cioroianu, delegat permanent al României la UNESCO, a arătat că Dunărea nu ar trebui privită ca o frontieră impenetrabilă ci ca o axă de comunicare cu alte ţări şi culturi.
La manifestarea, organizată pentru prima dată în România, sub titlul „ Fluviul ca experienţă” participă personalităţi ale lumii culturale din ţările dunărene, manageri şi operatori culturali precum si autorităţi locale.
(Foto: Constantin Duma)