FOTO / ZILELE RADIO TIMIȘOARA: Șampanie și aplauze la Gala de operă, operetă și balet
Piața Victoriei din Timișoara s-a transformat, duminică seara, într-o adevărată sală de bal odată cu ediția specială a Galei de operă, operetă și balelt. Evenimentul a fost organizat în cadrul Zilelor Radio Timișoara, care marchează cei 60 de ani de la primul nostru semnal în eter.
Articol de Carla Chiu, 4 mai 2015, 00:12 / actualizat: 14 octombrie 2024, 20:20
Cei mai îndrăgiți soliști ai Operei Române din Timișoara au urcat pe scena amplasată în Piața Victoriei, în aplauzele timișorenilor care s-au bucurat de arii celebre din opere și operete.
Seara a fost deschisă de Cvartetul de coarde al Facultății de Muzică și Teatru a Universității de Vest din Timișoara – clasa conf. univ. dr. Ioan Fernbach și Ansamblul de percuție „Splash” de la Colegiul Național de Artă „Ion Vidu” din Timișoara, condus de prof. Alina Cuibariu – Jumugă.
Vremea frumoasă și caldă i-a convins pe melomani să vină în Piața Victoriei să îi aplaude pe soliștii și instrumentiștii scenei lirice timișorene. Programul a fost deschis de Uvertura la opera Nunta lui Figaro de Wolfgang Amadeus Mozart, după care baritonul George Proca a interpretat aria Toreadorului din opera Carmen de Georges Bizet. Soprana timișoreană Lăcrămioara Cristescu a intepretat cu sensibilitate Aria Maritzei din opereta Contesa Maritza de Emmerich Kálmán, spectacol a cărui premieră va avea loc în data de 17 mai, pe scena Operei Române din Timișoara.
Mezzosoprana Gabriela Varvari a reușit să aducă strălucirea musicalului odată cu interpretarea pasajului Aș fi putut dansa, din spectacolul My fair lady de Frederick Loewe.
Una dintre cele mai îndrăgite operete de către publicul timișorean este, fără doar și poate, Văduva veselă de Franz Lehar. Cele două duete, Vino în micuțul pavilion, în interpretarea sopranei Crina Vezentan si a tenorului Cristian Bălășescu, dar și Fata vede un călăreț, interpretată de soprana Narcisa Brumar și baritonul Cristian Rudic, au smuls ropote de aplauze.
Un moment de o senisibilitate aparte au oferit Incanto Quartetto și soliștii de balet Alina Mihai și Alin Radu prin imaginarea scenică a piesei Por una cabeza de Carlos Gardel.
Finalul de gală cu Șampanie a aparținut Liliacului lui Johann Strauss în intepretarea corului Operei Române și a soliștilor Narcisa Brumar, Gabriela Varvari, Crina Vezentan, Cristian Rudic și Cristian Bălășescu.
Conducerea muzicală a fost asigurată de dirijoarea Mihaela Silvia Roșca.