Târgul Gaudeamus, la Romexpo: 300 de expozanţi şi 700 de evenimente
Cea de-a XXII-a ediţie a Târgului Internaţional Gaudeamus – Carte de învăţătură, care va include 700 de evenimente editoriale şi profesionale, se deschide în pavilionul central al Romexpo.
Articol de Radio Timișoara, 18 noiembrie 2015, 07:02
Târgului Internaţional Gaudeamus – Carte de învăţătură se desfăşoară în perioada 18 – 22 noiembrie, sub sloganul ‘Cel mai citit târg de carte de la cel mai ascultat radio’. Cititorii sunt aşteptaţi de cei 300 de expozanţi cu sute de mii de titluri, sute de evenimente derulate non-stop pe parcursul celor cinci zile ale târgului, cu invitaţi speciali şi numeroase ateliere de creaţie, dedicate celor mai tineri vizitatori, ori cu expoziţii.
Amfitrionul Gaudeamus 2015 este Victor Ieronim Stoichiţă, cercetător şi profesor de istoria artei, stabilit în prezent în Elveţia.
Invitatul de onoare al evenimentului va fi Grupul Ambasadelor, Delegaţiilor şi Instituţiilor Francofone din România, la standul GADIF putând fi găsită carte în limba franceză, cu precădere carte pentru copii. De asemenea, vor fi organizate o serie de mese rotunde dedicate literaturii francofone şi unor ateliere pentru copii.
Printre proiectele tradiţionale ale Gaudeamus, se vor număra: ‘Cărţile se-ntorc acasă’, ‘Olimpici de nota 10’ sau ‘Tombola GAUDEAMUS’.
Şi în acest an, vor fi acordate Premiile Târgului Internaţional GAUDEAMUS, decernate pentru trei dintre expozanţi, şi Cea mai râvnită carte a târgului, prin Votul Publicului, bazat pe studiul de trafic efectuat în rândul vizitatorilor, ca şi Trofeul Presei ‘Mircea Sântimbreanu’, pe secţiunile radio, TV, agenţii de presă şi online, acordat jurnaliştilor acreditaţi care vor reflecta derularea târgului.
Totodată, vor fi decernate Premiul de excelenţă, Premiile pentru traducere Antoaneta Ralian, Premiul Educaţie şi Premiul Miss Lectura.
Ca şi la ediţiile precedente, numeroase categorii de public vor avea accesul gratuit: preşcolari, elevi, studenţi, cadre didactice, bibliotecari, profesionişti din domeniile editorial/ educaţional, jurnalişti, pensionari, persoane cu dizabilităţi, grupuri organizate. Pentru vizitatorii care nu se încadrează în aceste categorii, accesul în incintă se va face pe baza biletelor (în valoare de 5 lei) şi a abonamentelor de intrare (în valoare de 10 lei, valabile pentru toată perioada), care vor constitui totodată şi suportul pentru Tombola Gaudeamus.
Programul de vizitare este zilnic între orele 10,00 şi 20,00.