Prima pagină » Timp liber » Cultură » ? ? Virgil Ianțu și-a lansat la Timișoara cartea în prezența … fostei învățătoare!
? ? Virgil Ianțu și-a lansat la Timișoara cartea în prezența … fostei învățătoare!
S-a întâmplat astăzi, 11 iunie , ”La Două Bufnițe”, librăria timișoreană de succes din Piața Unirii. A fost pentru cei care îl îndrăgesc pe Virgil și un prilej de a auzi înainte de povestea cărții povestea vieții lui, din care primii 18 ani au fost trăiți chiar pe malurile Begăi.
Articol de Radio Timisoara,
10 iunie 2017, 22:59 / actualizat: 11 iunie 2017, 16:44
Dar marea surpriză a fost invitarea la lansare a învățătoarei de altădată, Felicia Moțiu. Nu a venit singură, ci cu Amalia, o elevă din actuala și ultima generație de elevi.
Virgil a fost în prima generație. Își amintește de d-na ca fiind ”riguroasă, aspră, dar (care) i-a făcut oameni.”
A mărturisit că a trecut cu nostalgie pe la Liceul de Muzică ”Ion Vidu”, dar a plecat trist, constatând că în continuare nu se găsesc bani pentru renovarea ”liceului care a fost cel mai bun liceu de muzică din țară”.
Povestea lui Virgil a continuat mai departe la București, cu anii din corul Madrigal și trecerea la radio și apoi la televiziune, unde a ajuns să aibă succes inclusiv datorită emisiunilor realizate cu copii. Un succes care vine și din faptul că nu-i trata pe cei mici de sus, ci ca pe niște oameni mari, cu dorințe și sentimente.
A venit și primul sfat esențial către părinți: copii trebuie ascultați! E cel mai important lucru pe care l-a învățat chiar de la cei mici. E extrem de important ce facem în prezența copiilor, e important să simtă armonie de la cea mai fragedă vârstă. O discuție săptămânală în familie poate detensiona situațiile care apar uneori. E important să fim cât mai mult în preajma celor mici. a fost și unul dintre motivele pentru care a susținut ideea zilei libere de 1 iunie.
A vorbit apoi despre carte. Epovestea unei fetițe care are de cântat trei strofe la serbare și care e inițial asaltată de griji și emoţii. Dar ea vrea sa fie apreciată de colegi, părinţi și dascăl. S-a pregătit și reușește să transforme emoţiile într-o ocazie de a demonstra că poate cânta bine, că poate fi strălucitoare. Emoţiile sunt așadar bune, cu condiţia să nu ne lăsăm copleşiţi de ele, ci să ne mobilizeze, să ne facă responsabili. Copiii spun … ”emoţiile sunt bune” , dacă ne au alături , dacă îi încurajăm și îi învăţăm să le folosească în favoarea lor.
O carte pe înţelesul celor mici, cu desene şi … scris de mână, parcă al unui copil.
O poveste a succesului la o serbare, care poate aduce mai târziu succesul în viaţă.
”Nimic în acestă lume nu ne poate pune…frâne” a fost ”învățătura” finală, după care, mici și mari, au venit cu alte întrebări, până la momentul când cu toții (dar mai ales copii) s-au grăbit să se fotografieze cu Virgil și să ceară autografe 🙂
Mai multe fotografii de la lansare poți vedea pe facebook.
Ascultă ce au putut afla de la Virgil Ianțu cei care au fost pe recepție vineri la Exclusiv FM apăsând pe linkul de mai jos!