Experiență ca în filme. Exponatele de la Muzeul din Arad prind viață prin tehnologia AR
Păsări răpitoare, fluturi și oameni preistorici prind viață cu ajutorul tehnologiei AR la Muzeul din Arad.
Articol de Radio Timișoara, 15 februarie 2024, 09:30 / actualizat: 15 februarie 2024, 17:06
Specii de animale și păsări dispărute din România sau care nu au trăit niciodată pe teritoriul țării prind viață la Muzeul din Arad. Vizitatorii vor putea vedea una dintre cele mai mari păsări răpitoare din Europa, cel mai frumos fluture din lume dar și oameni preistorici.
Tehnologia realității augmentate face ca unele exponate din diorame să prindă viață pe telefoanele vizitatorilor.
“După succesul pe care l-am avut la Muzeul de Artă prin introducerea tehnologiei moderne în expoziție, anul acesta continuăm modernizarea Muzeului de Științe ale Naturii. Este un upgrade tehnologic al expoziției, folosind cea mai nouă tehnologie și anume AR (realitatea augmentată), prin care unele exponate din diorame prind viață. Pe lângă touchscreenurile deja existente, muzeul va avea o masă interactivă unde copiii dar și adulții pot să descopere experiențe noi, de pildă să realizeze desene, puzzle-uri sau să organizeze virtual o dioramă”, spune directorul adjunct al Complexului Muzeal Arad, Bogdan Blaga.
Reprezentanții Muzeului își doresc să atragă în primul rând publicul tânăr care să poată interacționa în mod inedit cu exponatele.
Muzeul de Științe ale Naturii a fost redeschis pentru vizitatori în anul 2020 cu un nou concept expozițional interactiv.
Foto: Complexul Muzeal Arad