16 februarie: Ziua migdalelor
Ziua de 16 februarie este dedicată migdalelor și beneficiilor pe care le au pentru sănătate așa că a fost aleasă ca #AlmondDay.
Articol de Radio Timișoara, 16 februarie 2024, 05:25
Se crede că migdalii ar fi printre primii arbori cultivaţi de oameni, fiind menţionaţi şi în Biblie.
Cu toate că nu se cunoaște cu exactitate de unde provin, migdalii ar fi fost cultivaţi pentru prima dată în China sau Asia Centrală.
În călătoriile lor pe Drumul Mătăsii dintre Asia şi Mediterana, exploratorii mâncau migdale. Odată cu stabilirea lor în regiunea mediteranei, în zonă au început să crească migdali.
Migdalii s-au răspândit apoi pe teritoriul Europei, începând să crească în pâlcuri pe teritoriul Spaniei şi Italiei.
Migdalii au ajuns în Statele Unite la mijlocul anilor 1700, aduşi de preoţii franciscani care veneau din Spania pe corăbii comerciale.
Arborii nu au rezistat foarte mult în Statele Unite întrucât solul şi procedeul de creştere erau inadecvate. Abia în anii 1800, arborii de migdal au fost cultivaţi cu succes şi recoltaţi în Statele Unite.
Migdalele au numeroase beneficii pentru organism, sunt bogate în fibre, ajută digestia şi furnizează bacterii intestinale benefice. În plus faţă de beneficiile alimentare, migdalele sunt benefice pentru piele şi îngrijirea părului.
Foto: pixabay.com