20 ianuarie: Ziua amatorilor de brânzeturi
Brânzeturile și diferitele lor sortimente se bucură de o largă apreciere în rândul gurmanzilor, așa încât aceștia au propria lor zi.
Articol de Radio Timișoara, 20 ianuarie 2024, 12:46
Brânza este unul dintre alimentele care au o istorie pe cât de bogată pe atât de extravagantă.
Unele regiuni sunt foarte protectoare și mândre de sortimentele de brânzeturi pe care le produc. În plus, producătorii din aceste regiuni manifestă o grijă aparte față de ingredientele și tehnicile pe care le folosesc.
La ora actuală există peste 2.000 de sortimente, de la brânzeturile Roquefort maturate în peşteri, brânza cheddar sau mozzarella.
Ziua pasionaților de brânzeturi, marcată pe 20 ianuarie, este un prilej de a sărbători diversitatea culinară a brânzeturilor. Pe lângă cunoscătorii care apreciază varietatea produselor, ziua se adresează tuturor persoanelor care doresc să încerce gusturi noi.
Sursa: Agerpres/ Foto: pixabay.com