Cele mai bune rețete bănățene, premiate de ziua produselor agroalimentare românești
Articol de Radio Timișoara, 10 octombrie 2018, 10:16
La Timişoara este sărbătorită astăzi ziua produselor agroalimentare româneşti. Cu această ocazie, vor fi premiate reţelele tradiţionale înscrise în concursul de gastronomie La Pas / Slowing down, lansat de Asociaţia Timişoara Capitală Culturală Europeană şi Asociaţia CRIES.
După jurizarea celor 17 reţete primite, trei dintre acestea vor fi premiate şi gătite de către experţi culinari.
“De la „varză a la Cimișoara”, „porumbei cu mere și merișoare” și „plăcintă acră cu ludaie”, trecând prin „turcii cu pături” și „păturată pe crumpi” și ajungând la „gogoși pe abur” și „caș de gutui”, toate rețetele primite au intrat în atenția membrilor juriului. Laura Laurențiu, bucătar și blogger la RețeteCaLaMama, Horia Șimon, chef la Dor de Origini Românești și Lucian Cuibus, reprezentant Slow Food Cluj- Transilvania, au punctat specificul regional, utilizarea ingredientelor naturale și originalitatea abordării”, transmit organizatorii competiției.
Premierea va avea loc, de la ora 19:00, la Centrul Cultural Ambasada şi va fi urmată de o masă rotundă pe tema valorizării relaţiei dintre hrană şi cultură.