“Comori” descoperite în zidurile Castelului Corvinilor
Articol de Radio Timișoara, 18 iulie 2020, 11:56 / actualizat: 19 iulie 2020, 6:33
Lucrările de restaurare care se desfășoară la Castelul Corvinilor din județul Hunedoara scot la iveală și suprize.
Reprezentanții Muzeului Castelului Corvinilor anunță că, pe lângă încăperi ascunse, etaje de apărare îngropate și fresce foarte bine conservate, restaurarea obiectivului istoric furnizează noi suprize.
„De această dată este vorba de bani. Mai precis, la curățarea zidului de către echipa de alpiniști, s-a descoperit în zidul Castelului o bancnotă. Emisă în anul 1998 și având valoarea de 1000 de lei, bancnota a fost făcută sul și îndesată într-o crăpătură a zidului unde s-a păstrat într-o stare foarte bună. Cum momentul emiterii bancnotei nu este foarte îndepărtat (anul 1998), sperăm să identificăm „haiducul” care a ascuns această „comoară”. Ca urmare, îl invităm la Castelul Corvinilor, să ne confirme locul în care a ascuns-o și să ne dezvăluie motivele care l-au determinat să o ascundă și să o abandoneze”, anunță reprezentanții Castelului Corvinilor.
Castelul Corvinilor este pentru public, fiind asigurate condiţiile pentru ca turiştii care vizitează monumentul istoric să fie în siguranţă.
Edificiul medieval se află într-un proces de restaurare realizat în baza unui contract de finanţare cu fonduri europene în valoare de 5 milioane de euro. Termenul de finalizare a întregului proiect este 31 august 2021.