Curtea cu ponei de la Drăgoiești, o atracție pentru tot mai multe familii
Articol de Radio Timișoara, 3 decembrie 2022, 10:06
O gospodărie cu de toate, dar mai ales cu ponei, se dovedește a fi un punct de atracție pentru tot mai mulți copii, dar și pentru părinți.
La Drăgoiești, în județul Timiș, funcționează un mic business deschis familiilor cu copii care doresc să petreacă timp de calitate la țară, să călărească poneii sau căluți și să interacționeze cu animalele din gospodărie – capre, găini, purcei și o întreagă armată de căței și pisici. Afacerea se bazează în primul rând pe dragostea pentru animale a doamnei Geanina Zimerman și a fost pusă pe picioare încă din anul 2010.
“Mă ocup eu, soțul și maică-mea. Avem 10 ponei, 5 cai, peste 20 de capre, că nu le mai știu la toate numărul, pisici, câini și pe ăia îi adunăm pe majoritatea pe stradă, porci și iepuri. La noi, copiii pot să atingă un ponei, pot să-l mângâie, pot să-l ciufulească, să-l pieptene, să-i facă freze. La fel și caii. Sunt foarte blânzi, se poate călări, asta este activitatea principală de fapt. Dar pe lângă călărit pot să socializeze cu toate animalele pe care le avem în fermă. Toate sunt foarte blânde, chiar și caprele, chiar și porcul, care care cere atenție și mângâiere. Cred că este o atmosferă foarte plăcută pentru copii și liniște pentru părinții. Relaxare”, spune Geanina Zimerman.
În Germania, acolo unde familia Zimerman a trăit o vreme, genul acesta de afaceri este chiar foarte răspândită și nu vizează doar agrementul, ci și o dezvoltare armonioasă din punct de vedere psihic și motoriu al copiilor. Pornind de la acest exemplu, doamna Geanina Zimerman s-a gândit că businessul ar putea avea succes și acasă, în România.
“Eu am lucrat în Germania șapte ani, ideea a venit de la întreprinzătorii nemți pe la care am fost prin curte, pentru că și acolo am avut tangență cu caii. Caii sunt hobby-ul meu de fapt. Inițial m-am gândit la oră de călărie. Din păcate suntem departe de oraș, este mai greu. Din orele de echitație, nu am fi reușit nici măcar să ne susținem cheltuielile. Și atunci am trecut la zona de agrement cu ponei. Traseele le facem afară, pe pășune. În majoritatea timpului copilul merge călare, părintele duce poneiul sau calul și trebuie să meargă pe lângă ei pe jos”, spune Geanina Zimerman.
Cele mai multe solicitări vin de la copiii care își doresc să călărească fie poneii, fie căluți. Ei pot petrece câteva ore sau chiar o zi întreagă în ferma de la Drăgoiești.
Ascultați reportajul realizat de Remus Nistoran.
Ascultați reportajul realizat de Remus Nistoran: