Degustarea cârnaţilor bănăţeni, o nouă ediție cu savoare tradițională
“Worschtkoschtprob” este organizat de redactorii săptămânalului de limbă germană „Banater Zeitung”.

Articol de Radio Timișoara, 18 februarie 2025, 15:30
O nouă ediţie a evenimentului „Degustarea cârnaţilor bănăţeni” sau “Worschtkoschtprob” are loc pe 20 februarie, de la ora 12.00, la Jimbolia.
Evenimentul aduce noutăţi absolute, între care un premiu al jurnaliştilor şi o specialitate surpriză, care va fi servită în timpul evenimentului.
“Worschtkoschtprob” este organizat de redactorii săptămânalului de limbă germană „Banater Zeitung”, întotdeauna, înainte de intrarea în Postul Paştilor. Partenerii din acest an sunt Forumul Democrat al Germanilor din Banat, respectiv din Jimbolia, Asociaţia „Vergissmeinnicht” din Buziaş şi administraţia oraşului Jimbolia.
Sunt aşteptate cât mai multe probe numai de cârnaţi de casă, fără produse din comerţ, iar câştigătorii vor fi recompensaţi cu premii şi diplome. Pentru participarea la concursul probelor de cârnaţi nu se percepe taxă.
La acest eveniment nu se comercializează produse, spune redactorul şef al ziarului „Banater Zeitung”, Siegfried Thiel.
Despre “Worschtkoschtprob”
„Degustarea cârnaţilor” a fost iniţiată de către redactorii ziarului „Neue Banater Zeitung” în anii 1970.
Înainte de 1989, cititorii aduceau la redacție diferite mostre din produse făcute în gospodăria proprie, pentru degustare. Astfel a luat naștere concursul celor mai buni cârnaţi, având un juriu format din redactori.
Din anul 1995, publicaţia „Banater Zeitung” a decis să organizeze o manifestare publică. Succesul înregistrat, cu sute de participanţi, a încurajat continuarea acestei manifestări.