Dulciuri de Crăciun. Cum alegem ciocolata autentică
Decembrie este prin excelență luna cadourilor, iar sărbătoarea Crăciunului e cel mai bun prilej pentru a face daruri.
Articol de Radio Timișoara, 25 decembrie 2024, 10:16 / actualizat: 25 decembrie 2024, 17:59
Arta de a dărui presupune generozitate și timp investit pentru a aduce bucurie. Cel mai reușit dar este cel care se află în armonie cu personalitatea celui care îl primește.
În acest caz putem ține seama de cele cinci limbaje ale iubirii, spune Simona Hupov, ciocolatier și trainer.
“Serviciile, îmbrățișările, cuvintele de laudă, cadourile, timpul petrecut împreună. Degeaba te duci și îi oferi un cadou, pentru că, dacă acea persoană își dorește să stea cu tine, cel mai frumos pe care poți să i-l oferi este a petrece timp cu persoana respectivă. Eu zic că așa să alegi un cadou de Crăciun, gândindu-te la celălalt și la ceea ce apreciază. Dacă, de exemplu, una din valorile persoanei respective este familia, îi faci un cadou care să reprezinte persoana respectivă sau familia respectivă. Dacă una dintre valori este sportul sau îngrijirea, atunci știi foarte bine că ține foarte mult la îngrijirea personală și îi oferi ceva de beauty. Așa se alege o cadou”, spune Simona Hupov.
Ce conține ciocolata autentică
Pralinele, bomboanele pentru pomul de Crăciun și diferitele tipuri de ciocolată sunt printre cele mai căutate în această perioadă.
Simona Hupov creează ciocolată artizanală și atrage atenția că nu tot ceea ce se găsește în magazine e ciocolată adevărată.
“În momentul în care mergi la magazin și vezi tabletele de ciocolată, nu știu dacă foarte mulți au inspirația de a se uita să vadă ce cumpără, ce conține ciocolata respectivă. De multe ori ciocolata respectivă nu este ciocolată. Ciocolata adevărată conține doar unt de cacao și masă de cacao. Asta este tot. Când găsești o mulțime de dextroză maltroză, aia nu mai este ciocolată. Dacă vrei să mănânci o ciocolată adevărată cu lapte va trebui să ai o ciocolată care conține unt de cacao, masă de cacao, lapte praf și zahăr. Atât. Prin excludere, ciocolată albă conține unt de cacao, lapte praf și zahăr, fără masa de cacao”, explică Simona Hupov.
Ciocolata roz
Pe lângă sortimentele clasice a fost patentată și ciocolata roz care, însă, nu conține colorant.
“O curiozitate este faptul că a fost patentată o ciocolată care are culoare roz și care este de fapt o ciocolată albă. Ciocolată rub este o ciocolată acrișoară în care boabele de cacao nu au fost duse în procesul de fermentare până la final, în așa fel încât să prindă culoarea aceea neagră și să formeze masa de cacao. Așa că ciocolata ruby care conține unt de cacao, lapte praf și zahăr și este roz, și vă uitați pe ea și scrie ciocolată ruby, este ciocolată albă fără colorant. Culoarea ei roz este dată de faptul că așa erau boabele de cacao în momentul respectiv al fermentării”, mai spune Simona Hupov.
Fie că este sau nu dulce, cadoul de crăciun nu trebuie să fie neapărat extravagant, ci unul care arată bucuria de a dărui.
Reporter: Mihaela Ioncelescu