Expoziție de prăjituri tradiționale, după rețetare vechi, de Ziua Femeii la Reșița
Articol de Radio Timișoara, 8 martie 2017, 07:30
Prăjiiturile sunt făcute după vechi rețete, spune inițiatoarea expoziției Anca Jurjescu Gaiță.
Din păcate, aceste prăjituri nu se prea găseau înainte de 1989, însă, acum, având toată materia primă, de o calitate superioară, le fac respectând aceste rețete, ceea ce ne face să retrăim, pe mulți dintre noi, anii copilăriei.
Printre prăjiturile cunoscute în anii dinainte de 1989 se află și ‘Ligia’, o prăjitură pe bază de cremă de ciocolată și doar cu ingrediente precum unt, zahăr, ouă, fără adaosuri de alte prafuri care înlocuiesc alimentele de bază, spune Anca Jurescu Gaiță. Alte prăjituri sunt cele cunoscute sub numele de Crizanteme, Buturuga, Pere, Colierul, renumitele Indiene cu frișcă, Ruladele albe sau combinate, Buzduganul, Aricii, Puișorii, Steaua roșie, Caraiman sau Choux a la creme. Desigur, nu lipsesc din ofertă nici prăjiturile mai noi, cum ar fi mini-tartele, tiramisu sau prăjiturile din mousse de ciocolată.