La Oradea a fost preparat cel mai lung caltaboș din lume
Articol de Radio Timișoara, 25 noiembrie 2018, 21:32
Articol de Radio Timișoara, 25 noiembrie 2018, 21:32
Cel mai lung caltaboş din lume a fost preparat la Oradea, la festivalul ‘D’ale porcului’.
Mezelul are 208,36 de metri, a fost realizat de cinci bucătari şi depăşeşte recordul mondial anterior, la sângerete, realizat de oraşul Burgos din Spania.
În compoziţie s-au folosit 47 de kg de ficat, 45 kg de orez, aproape 55 kg de carne – cap de porc, grăsimi sau carne seacă, două kg de piper, două kg de cimbru, sare şi ienibahar.
Maţele au fost unite cu ajutorul a doi măcelari specializaţi, care au reuşit să ofere peste două sute de metri de intestine curate pentru realizarea recordului.
După realizare, caltaboşul a fost distribuit, în bucăţi egale de câte un metru, adică aproximativ un kg, contra sumei de 15 de lei.