Liceenii din Timișoara, în rol de Cupidon de Ziua Îndrăgostiților
Tinerii de la mai multe licee din Timișoara revin la tradiția mesajelor de dragoste sub formă de scrisori pe hârtie și intră în rolul lui Cupidon.
Articol de Radio Timișoara, 14 februarie 2024, 11:07
De Ziua Îndrăgostiților, gesturile romantice pun la încercarea imaginația îndăgostiților de orice vârstă.
Pentru că florile se ofilesc, iar bomboanele de ciocolată afectează silueta, cuvintele sunt cele care rămân. Cuvintele așternute pe hârtie pot aduce un zâmbet pe chipul destinatarului.
Aceasta este ideea care i-a inspirat pe câțiva liceeni din Timișoara. Membrii Interact din șapte școli se joacă astăzi de-a Cupidon, purtând mesaje de dragoste.
Cristofor, unul dintre tinerii implicați în proiect, spune că e o idee grozavă.
“Noi suntem Interact Cosmopolitan Timișoara, un club de voluntariat, iar noi realizăm proiecte în scop caritabil sau proiecte pentru noi. Acest proiect de Valentine’s Day adună scrisori de la elevii anumitor licee și le livrează destinatarilor. Mie îmi place foarte mult proiectul meu preferat la care am participat”, spune Cristofor.
Liceenii redescoperă scrisorile de Valentine’s Day
Și colegii săi de la clubul Interact Metropolitan au decis să se implice atât în colectarea scrisorilor, cât și la sortarea și distribuirea lor. Romantismul tradițional e mai frumos, spun liceenii.
„Mie mi se pare un mod unic prin care-ți poți exprima sentimentele pentru cineva și prin a te elibera, mai ales că poți rămâne anonim. Te pune să faci un oarecare efort, pentru că cum totul se limitează la lucruri banale și adolescenții nu mai au romantismul ca pe vremuri. Mi-a plăcut conceptul de scrisori, pentru că le păstrezi toată viața”, mărturisește o tânără.
“Îmi place foarte mult ideea de scrisori de Valentine’s Day și îmi place faptul că pot să ajut la aducerea împreună persoanelor dragi și transmiterea între licee a acestor mesaje”, spune un licean.
“Când vine vorba despre sentimente, cred că era mai bine cum era înainte. O scrisoare călătorea așa de, atunci când o deschideai era alt sentiment și îți era bine să-ți fie dor”, spune o altă tânără.
Ascultați reportajul realizat de Ioana Sapianu: