Majestatea Sa Margareta semnează o nouă carte de bucate regale
Cele mai multe rețete au fost puse în practică, iar procedeul fotografiat chiar la Castelul Regal de la Săvârșin.

Articol de Radio Timișoara, 21 aprilie 2025, 10:09
Noua carte de bucate regale „Patru castele în patru anotimpuri”, semnată de Majestatea Sa Custodele Coroanei, a apărut deja în librării.
Lucrarea a fost pregătită la Castelul Regal de la Săvârșin, din județul Arad, singura reședință privată a Familiei Regale din România.
“Cifra patru are mai multe înțelesuri în carte. În afară de patru anotimpuri și patru reședințe regale, există patru ocazii în jurul cărora gravitează rețetele: evenimentele de importanță statală, ceremoniile publice, ocaziile private și întâlnirile de familie. În fine, ca un amuzament, patru au fost și sursele de inspirație pentru rețete: istoria, prietenii, familiile regale și propriile descoperiri făcute în diverse cărți de bucate sau pe internet. Poftă bună și călătorie plăcută prin anotimpuri și prin castelele regale ale României!”, notează Majestatea Sa Margareta.
Printre cei care au colaborat la pregătirea cărții se află și cel mai longeviv maestrul bucătar al castelului, Viorica Luciana Călin din Săvârșin.
Întregul proces de preparare a bucatelor, precum și rezultatul final, cu întregul protocol de aranjare a mesei sunt surprinse in imagini de către fotografii și colaboratorii Casei Regale Daniel Angelescu, Cristian Coposesc și Alexandru Soare.
Au luat parte la organizarea meselor menționate în carte Elena Ignat, Roxana Tache, Tia Cudinov și Ramona Igreți, alături de majordomii Florin Seușan și Gabriel Boca.
Cele mai multe rețete au fost puse în practică, iar procedeul fotografiat chiar la Castelul Regal de la Săvârșin.