Pizza napolitana, candidata Italiei la Patrimoniul UNESCO
Pizza napolitana a fost aleasă de Italia drept candidată la Patrimoniul cultural imaterial al umanităţii UNESCO.
Articol de Radio Timișoara, 30 martie 2015, 11:05
Comisia naţională italiană pentru UNESCO a decis săptămâna trecută să recompenseze ‘l ‘Arte dei Pizzaioli Napoletani’ (arta producătorilor de pizza napolitani), recunoscându-le arta culinară. Comisia a distins de asemenea Falconeria, arta ancestrală de dresare a şoimilor, drept altă candidată italiană, de data aceasta pentru Patrimoniul cultural transnaţional al umanităţii UNESCO.
Pentru pizza napolitană, produs emblematic al calităţii vieţii italiene, ca şi pentru Falconeria, este vorba însă doar de o primă etapă înainte de un proces lung de examinare.
Între 1 aprilie şi 15 noiembrie 2016, o echipă de experţi independenţi ai organizaţiei cu sediul la Paris vor fi chemaţi să evalueze cele două candidaturi.
Sursa: Agerpres