Un restaurant din Timişoara participă la cea mai mare operaţiune gastronomică franceză
Articol de Radio Timișoara, 26 februarie 2019, 06:26
Un restaurant din Timişoara participă la cea mai mare operaţiune gastronomică franceză la care vor vor lua parte numeroşi maeştri bucătari de prestigiu.
Țara noastră este prezentă pe 21 martie, la Paris prin programul cultural Sezonul România Franța.
Pe lângă restaurantul din Timişoara (Caruso), la proiect mai participă două restaurante din Cluj (Atelier de Cuisine și Bujole), 11 restaurante din Bucureşti (18Lounge, Bistro Matrioska, Frank Bistro & Dessert Bar, Gargantua d’oro, Le Bistrot Français, La Samuelle, L’atelier de Samuel le Torrielec, MÀ, Naan Project, Savart, The Artist Restaurant) şi unul din Oradea (MEATic). Acestea se alătură unui număr 5.000 de restaurante din 150 de ţări, pentru a celebra gastronomia franceză, ca parte a patrimoniului universal, printr-o cină unică ce va avea loc în toată lumea la aceeaşi dată, 21 martie, anunță Institutul Francez din Timișoara.
Anul acesta, evenimentul intitulat ‘Gout de France /Good France’ va pune în evidență tradiția gastronomică din regiunea Provence. La ediţia din anul trecut, evenimentul a atras aproape 90 de milioane de turişti străini.
Înscrierile restaurantelor la ediția din acest an continuă până pe 18 martie pe site-ul : http://restaurateurs.goodfrance.com/en/user/register .