Paradă, muzică, dans şi voie bună la Festivalul etniilor, la Muzeul Satului Bănăţean
A XVI-a ediţie a Festivalului etniilor de la Timişoara adună formaţii artistice reprezentante a nouă etnii din Banat. Timişorenii se vor putea delecta duminică, 29 mai, cu programele prezentate de maghiari, germani, sârbi, cehi, bulgari, evrei, aromâni şi romi. Manifestarea este organizată de Centrul de Cultură şi Artă al Judeţului Timiş, în colaborare cu Consiliul Judeţean Timiş şi Muzeul Satului Bănăţean.
Articol de Daniela Bacila, 24 mai 2016, 13:34
Alaiul formaţiilor participante va porni parada la ora 15:00, de la poarta de intrare în Muzeul Satului Bănăţean de la Pădurea Verde iar spectacolul este programat pentru ora 16:30.
Vă prezentăm şi lista formaţiilor participante pusă la dispoziţie de echipa de coordonare a Centrului de Cultură şi Artă Timiş:
Fanfara din Recaş, Ansamblul de Copii şi Tineri al Centrului de Cultură şi Artă al Judeţului Timiş, “Huţulii din Banat” (reprezentanţii ucrainenilor din Banat), cu soliştii vocali Nicolae şi Nicoleta Hrin, Ansamblul “Vanghilizmo” din localitatea Mihail Kogălniceanu, judeţul Constanţa (Uniunea Aromânilor din România) şi Victor Enache, Corul “Shalom” al Comunităţii Evreilor din România, Ansamblul “Moldavska Cholubicka” din Moldova Nouă (Uniunea Culturală a Cehilor din Banat), Ansamblul “Brest” din Breştea (Uniunea Bulgară din Banat), Ansamblul “Butkos” din Dumbrăviţa (Uniunea Maghiarilor), Ansamblul “Edelweiss” din Deta (Forumul German al Tineretului Bănăţean), Ansamblul “Kruna” din Sânmartinu Sârbesc (Uniunea Sârbilor din România).
Invitaţi: Ansamblul “Ghiocelul” din Giroc, cu dans ţigănesc şi Meda Sara (etnia romă) din Chevereşu Mare.
Intrarea este liberă.