VIDEO-LIVE / Festivalul “Mariana Drăghicescu”, ample manifestări în Timiș și Caraș
În perioada 14 – 17 septembrie, la Timișoara și Bogâltin-Cornereva (Caraș-Severin) se va desfășura ediția cu numărul 21 a Festivalului Concurs de Interpretare Vocală prin care este omagiată Mariana Drăghicescu.
Articol de Daniela Bacila, 11 septembrie 2023, 14:34
Concursul celor 16 tineri interpreți selectați, invitați din Bihor, Mehedinți, Ținutul pădurenilor, Banat, lansare de album Doriana Talpeș (una dintre laureatele festivalului), alcătuiesc programul primei zile care se va desfășura la Teatrul Național din Timișoara, joi, 14 septembrie, de la ora 18:30.
A doua zi a festivalului, vineri, 15 septembrie, de la ora 15:00, la Liceul de Artă „Ion Vidu” din Timișoara vor fi omagiați Luca Novac și Mariana Drăghicescu printr-un spectacol la care participă foști și actuali elevi ai Liceului.
Spectacolul de gală va avea loc și în acest an la Bogâltin – Cornereva, meleagurile natale ale artistei, duminică, 17 septembrie, de la ora 13:00.
Despre toate acestea, despre excursia de sâmbătă pregătită pentru concurenți, ne va vorbi Felicia Stoian, directorul festivalului, marți, 12 septembrie, de la ora 10:00, la emisiunea “Din suflet pentru tine”.
Invitați în studio sunt și profesorii de la Liceul de Artă „Ion Vidu”, Marius Cîrnu și Rodica Canțîr, coordonatori ai grupurilor de instrumentiști, respectiv soliști vocali.
Prof. dr. Marius Cîrnu este binecunoscut și apreciat în lumea muzicii tradiționale. Clarinetul, saxofonul, fluierul, ocarina, cavalul sunt instrumente pe care le stăpâneşte nu doar ca un bun teoretician, ci mai ales ca un practician desăvârşit în care se îmbină studiul cu experienţa specialistului.
Rodica Canțîr provine din Republica Moldova, a absolvit Colegiul de Muzică din Chișinău, Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj, unde obține și un Master în Pedagogie Muzicală în anul 2013, iar din luna septembrie a aceluiași an devine profesor de muzică vocală tradițională românească la liceul vocațional timișorean.